• petak, 29. mart 2024.
Završena akcija prikupljanja pesticidnog otpada
Poljoprivreda | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Završena akcija prikupljanja pesticidnog otpada

28. jul 2020. godine

Šestu godinu za redom, završena je akcija prikupljanja pesticidnog otpada na teritoriji Sremske Mitrovice. Prema rečima Milana Milića iz mitrovačke Poljoprivredne stručne službe, akcija je protekla u najboljem redu i bila je obimnija od prošlogodišnje.

– Prošle godine u akciji je učestvovalo 163 gazninstava i prikupljeno je 2770 kilograma ambalažnog pesticidnog otpada. Ove godine, pohvalio bih naše poljoprivrednike, jer se u akciju uključilo 176 gazdinstava sa područja Grada i prikupljeno je oko 3100 kilograma otpada. Naravno, ovu akciju ne bismo mogli da izvedemo bez naših poljoprivrednih proizvođača, koji su nas sačekali do kraja jula da bi predali svoj ambalažni otpad, ali ni bez saradnje sa lokalnom samoupravom, Agencijom za ruralni razvoj i medijima, koji su nas pratili tokom cele akcije. Akciju su prepoznale i druge opštine, pa od sutra počinje akcija prikupljanja pesticidnog otpada na teritoriji opštine Pećinci – ističe Milić.

Najviše ambalažnog otpada prikupljeno je u Manđelosu i Martincima, gde se odazvalo i najviše poljoprivrednih gazdinstava.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: