• četvrtak, 18. april 2024.
Vojvodina beleži trocifren broj novozaraženih
Društvo | Vesti
0 Komentara

Vojvodina beleži trocifren broj novozaraženih

10. jul 2020. godine

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je je od početka epidemije jučerašnji dan bio najgori u Vojvodini, kad je reč o broju novozaraženih i umrlih od Kovida 19.

– Od poslednjeg preseka juče u 15 sati do sada u Vojvodini je od kovida umrlo četvoro ljudi, što je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije, izjavio je Gojković.

On je dodao da se u Pokrajini već četiri dana dana beleži trocifren broj novozaraženih.

19-29-50-zoran-gojkovi-– Juče smo imali najviše zaraženih -122, rekao je Gojković i naglasio da je su kovid centri u Vojvodini skoro puni.

Naveo je da je do pola popunjena četvrta kovid zgrada u KC Vojvodne, kovid odeljenje bolnice u Vrbasu je puno, a i u Pančevu su takođe puni kapaciteti.

– Mi sada od jedne nesigurne epidemiološke situacije imamo izrazito nepovoljnu situaciju, rekao je on.

Gojković kaže da ukoliko se nastave okupljanja u velikom broju u zatvorenom i otvorenom prostoru broj zaraženih može da se duplira, a takav udar zdravstveni sistem neće moći da izdrži.

– Čak i da otvorimo nove bolnice nećemo imati zdravstvene radnike, blizu smo toga da pređemo crvenu liniju za koji se bojim da neće biti povratka, upozorio je Gojković.

Kako prenosi RTV, u Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 195 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa Kovid-19. Od toga, kod 13 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.

Najveći broj hospitalizovanih pacijenata je sa područja Grada Novog Sada, zatim slede pacijenti iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.

U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovid-19 virusne infekcije, KCV podseća da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: