• subota, 20. april 2024.
Danas se ponovo glasa: U Sremskoj Mitrovici na četiri biračka mesta
Vesti | Politika
0 Komentara

Danas se ponovo glasa: U Sremskoj Mitrovici na četiri biračka mesta

1. jul 2020. godine

Širom Srbije, građani danas ponovo izlaze na izbore, i to na ukupno 234 biračka mesta. Pravo glasa ima 203.012 birača, a za njih je, uz obaveznu rezervu od 0,5 odsto, odštampano 204.027 glasačkih listića.

Glasanje se ponavlja u nekoliko beogradskih opština, kao i u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Bačkoj Topoli, Sečnju, Beočinu, Inđiji, Sremskoj Mitrovici…

Od 21 liste, koje su učestvovale na parlamentarnim izborima, cenzus su prešle koalicije oko SNS i SPS, kao i lista SPAS Aleksandra Šapića i četiri manjinske partije.

Najbliže cenzusu trenutno su koalicije oko POKS-a, a potom i Suverenisti i Metla 2020.

Republički izbori u Sremu ponavljaju se na 11 biračkih mesta. U Rumi će se izbori ponoviti na dva biračka mesta, tri u Inđiji, i na po jednom biračkom mestu u Staroj Pazovi, Irigu i Šidu.

U Sremskoj Mitrovici, izbori se ponavljaju na četiri izborna mesta, od toga republički na tri i pokrajinski na jednom biračkom mestu. Republički parlamentarni izbori se ponavljaju u Bešenovu, u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici, kao i u Mesnoj zajednici “Sava”, dok se u Čalmi ponavljaju izbori za pokrajinske poslanike. Pravo glasa na ponovljenim izborima ima 4.537 upisanih birača, od čega 1.215 birača ima pravo glasa za izbor pokrajinskih poslanika.

Izbori u Mitrovici ponavljaju se zbog grešaka u zapisniku biračkih odbora, na sva četiri biračka mesta.

Birački odbori su dužni da sprovode mere bezbednosti, u cilju sprečavanja širenja zaraze virusom Covid19. Obezbeđena je dovoljna količina zaštitnih maski, a jedan od članova biračkih odbora zadužen je da svakom biraču da zaštitnu masku i izvrši njegovu dezinfekciju. Takođe, birači su dužni da poštuju fizičku distancu od jednog metra.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: