• četvrtak, 25. april 2024.
Odata pošta žrtvama NATO bombardovanja
Vesti
0 Komentara

Odata pošta žrtvama NATO bombardovanja

24. mart 2020. godine

Sremska Mitrovica – Polaganjem cveća i venaca na spomen ploču žrtvama bombardovanja, u Sremskoj Mitrovici danas je obeležena godišnjica početka napada NATO pakta na našu zemlju. Vence i cveće u znak sećanja na stradale Mitrovčane u ime Grada Sremska Mitrovica položili su Tomislav Janković predsednik Skupštine Grada i Svetlana Milovanović zamenica gradonačelnika, kao i delegacija Vojske Srbije Garnizona Sremska Mitrovica.

-NATO agresija na našu zemlju je poslednji zločin u 20. veku koji nije kažnjen. Posle 21 godinu postavljamo pitanje zašto su jedna mala slobodarska zemlja i narod bili izloženi takvom zločinačkom napadu. Oko 3.500 civila, vojnika, policajaca, dece izgubilo je život tokom NATO agresije i mi u ovim trenucima, kad je vanredno stanje u našoj zemlji, ne smemo zaboraviti ove ljude. Bez obzira na okolnosti danas smo se okupili koliko nam pravila i propisi dozvoljavaju da im odamo počast i da pošaljemo poruku da se ovakav zločin ne sme zaboraviti. Mi kao narod, kao građani moramo biti složni, moramo biti oslonjeni jedni na druge. Vojska, policija, civili, svi u sistemu odbrane, celokupna nacija, građani moraju biti jedinstveni kao pre 21 godinu da bismo preživeli, da bi naše generacije, generacije naših potomaka i potomci naših potomaka u narednim godinama, vekovima mogle da postave pitanje zašto je napadnuta jedna zemlja. Zašto je počinjen ovako veliki zločin? Zašto nikad niko nije odgovarao? Neka je večna slava i večna hvala svim žrtvama NATO agresije – rekao je Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

NATO bombardovanje, poznato pod nazivom ,,Milosrdni anđeo”, počelo je 24. marta, a trajalo je do 10. juna 1999. godine. Ciljevi u Sremskoj Mitrovici bombardovani su 21. maja 1999. godine.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: