• subota, 20. april 2024.
Potpisan ugovor o izgradnji auto-puta Ruma – Šabac
Ekonomija
0 Komentara

Potpisan ugovor o izgradnji auto-puta Ruma – Šabac

19. novembar 2019. godine

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica potpisali su danas ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i izvršni direktor kompanije “Azvirt” Kemil Aliev.

TRASA 1 OD RUMEUkupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Potpisivanju ugovora sa kompanijom iz Azerbejdžana prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je tom prilikom istakao da će auto-put Ruma – Šabac, zajedno sa velikim i modernim mostom preko Save ka Šapcu, biti završen za tri godine.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će brza saobraćajnica na deonici Šabac – Loznica biti završena pre kraja 2023. godine.

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Trasa budućeg državnog puta I-B reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

Nakon završetka javnog uvida u nacrt plana detaljne regulacije, prema rečima nadležnih, trasa saobraćajnice će biti konačno utvrđena.

Projekat je podeljen na tri deonice: Deonica 1 auto-put Ruma – Šabac dužine 21,14 kilometara, Deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i Deonica 3 brza saobraćajnica Šabac – Loznica dužine 54,58 kilometara.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: