• petak, 19. april 2024.
“Budi heroj svoga srca” u Čalmi
Društvo | Vesti
0 Komentara

“Budi heroj svoga srca” u Čalmi

29. septembar 2019. godine

Čalma – Svetski dan srca obeležen je u nedelju pod sloganom “Budi heroj svoga srca”. Tim povodom u selu Čalma u prostoriji mesne kancelarije i seoske ambulante, obavljeni su preventivni pregledi:merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, EKG pregledi od strane kardiologa,ispitivanje nikotinske zavisnosti testiranjem sugradjana – FAGERSTRÖM test,vršena je procena rizika za nastanak dijabetesa tipa 2 i deljen je edukativni materijal. Na ovaj način zainteresovani građani mogli su da provere svoje zdravstveno stanje i dobiju savet od stručnih lica.
Učesnici akcije su Zavod za javno zdravlje , Dom zdravlja , Opšta bolnica i Crveni krst Sremska Mitrovica, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstevnu i socijalnu zaštitu jedinog grada u Sremskom upravnom okrug.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: