• petak, 19. april 2024.
U nedelju otvaranje “Srem folk festa”
Društvo | Kultura | Vesti
0 Komentara

U nedelju otvaranje “Srem folk festa”

8. avgust 2019. godine

Sremska Mitrovica -Pod pokroviteljstvom grada Sremska Mitrovica i u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart”, u Sremskoj Mitrovici će se od 11. do 14. avgusta 2019. godine na Žitnom trgu održati Šesnaesti međunarodni festival folklora “SREM FOLK FEST”. Generalni sponzor Festivala je mitrovačka firma „Roloplast Mošić”.
Pesmom, igrom i autentičnim kostimima će deo svoje folklorne tradicije predstaviti oko 700 stotina članova folklornih grupa iz 16 zemalja, a to su: Francuska, Bugarska, Meksiko, Turska, Rusija, Gruzija, Bosna i Hercegovina, Španija, Poljska, Rumunija, Slovenija, Severna Makedonija, Hrvatska, Mađarska, Egipat i Srbija. Domaćin Festivala je Folklorni ansambl „Branko Radičević” iz Sremske Mitrovice.
Festivalski koncerti počinju u 20.30 i prethodiće im defilei učesnika centralnim ulicama Sremske Mitrovice od 19.30.
Posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnoj ponudi gurmanskih specijaliteta i slatkiša i moći će da kupe originalne suvenire i proizvode domaće radinosti.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: