• četvrtak, 28. mart 2024.
Kompanija mitrovačkih srednjoškolaca treća u Srbiji
Društvo | Vesti
0 Komentara

Kompanija mitrovačkih srednjoškolaca treća u Srbiji

22. maj 2019. godine

Na nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje je održano u Novom Sadu, treće mesto osvojila je učenička kompanija “Dolce Rosa” iz Medicinske škole „Draginja Nikšić” iz Sremske Mitrovice, koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata za lice i telo zasnovanih na derivatima ruže.

Na ovom prestižnom takmičenju prvu nagradu osvojila je kompanija „Bio Ally” iz Medicinske škole iz Kruševca koju im je uručila pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

Ova grupa učenika koja se bavi proizvodnjom organskog praška sa surutkom, čijim se rastvaranjem dobija napitak protiv mamurluka, predstavljaće Srbiju, u okviru svoje kompanije, na evropskom takmičenju, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Drugo mesto na takmičenju u Novom Sadu osvojila je kompanija „Bio Care” iz medicinske škole „Sestre Ninković” iz Kragujevca, koja se bavi proizvodnjom preparata i namirnica od kombinacije maslačka i šargarepe.

Na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, svoje proizvode i usluge predstavilo je 20 srednjoškolskih timova iz Arilja, Bača, Beograda, Boljevca, Kragujevca, Kruševca, Lazarevca, Leskovca, Mladenovca, Niša, Novog Sada, Požege, Sremske Mitrovice, Svilajnca, Šapca i Vršca.

Evropsko finale će biti održano u julu u Francuskoj, gde će srpski đaci odmeriti snage sa najboljim učeničkim kompanijama iz 40 zemalja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: