• petak, 19. april 2024.
Održana tribina o Kralju Petru: Dr Čeda Antić dao prilog za spomenik
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održana tribina o Kralju Petru: Dr Čeda Antić dao prilog za spomenik

21. april 2019. godine

Sremska Mitrovica – Juče je u mitrovačkoj biblioteci, a u organizaciji Odbora za podizanje spomenika Kralju Petru održana prva u nizu planiranih tribina na temu „Kralj Petar u svom i našem vremenu“. O najomiljenijem srpskom vladaru savremene epohe govorio je istoričar, profesor Beogradskog Univerzitetea dr Čedomir Antić.

Kao svojevrsni biograf Kralja Petra, dr Antić je prisutne upoznao sa svim najvažnijim momentima iz života njegovog i dinastije Karađorđević, a na kraju predavanja i sam je dao novčani prilog za podizanje spomenika čime je postao jedan od „Petrovih 800 junaka“.

Prilikom obraćanja, dr Antić je pohvalio našu inicijativu i istakao da joj veći značaj daje činjenica da su je pokrenuli građani, te da se novac prikuplja upravo od građana. Kralj Petar, rekao je dr Antić, ostao je upoznat u istoriji i narodnoj svesti kao narodni kralj, pa je i red da mu spomenik digne narod.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: