• četvrtak, 25. april 2024.
Paljenje badnjaka u Rumi
Vesti | Ruma
0 Komentara

Paljenje badnjaka u Rumi

6. januar 2019. godine

Ruma- I u pravoslavnim hramovima u rumskoj opštini na Badnji dan su služene  večernje liturgije, nakon kojih je paljen badnjak, koji su muškarci i domaćini doneli iz okolnih šuma. Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić sa saradnicima prisustvovao je večernjoj liturgiji u Hramu silaska Svetog duha na apostole u Rumi i svečanom paljenju badnjaka. Službi je prisustvovao i velik broj građana, a svečanoj atmosferi doprineli su i konjanici.

-Po starom srpskom pravoslavnom običaju prisustvovali smo liturgiji i paljenju badnjaka. Kao predsednik opštine svim pravoslavnim vernicima, ne samo onima iz naše opštine, želim srećno Badnje veče i Božić uz tradicionalni pozdrav Hristos se rodi. Želim da praznik svi provedu u zdravlju, sreći i blagostanju u krugu svojih porodica, u drštvu svojih najmilijih, komšija, prijatelja i kumova, onako kako naša tradicija nalaže, rekao je Mančić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: