• četvrtak, 25. april 2024.
Misija OEBS-a: Aleksandru Alimpiću nagrada “Ličnost godine”
Društvo | Vesti
0 Komentara

Misija OEBS-a: Aleksandru Alimpiću nagrada “Ličnost godine”

5. decembar 2018. godine

Beograd – Na jučerašnjoj svečanosti u Beogradu, Misija OEBS-a u Srbiji uručila je nagradu ,,Ličnost godine“ za 2018. godinu Aleksandru Alimpiću, upravniku Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, Milevi Malešić, direktorki televizije ,,Forum“ iz Prijepolja, Dejani Milijić Subić, zamenici direktora Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Dragomiru Milojeviću, predsedniku Vrhovnog kasacionog suda.

Ova nagrada odaje priznanje građanima Srbije koji su doprineli promociji vrednosti za koje se zalaže OEBS u zemlji. Priznanja je nagrađenima  uručio šef Misije OEBS Andrea Oricio.

aleksandar alimpic sa priznanjhemAleksandar Alimpić, upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, pokazao je izuzetnu otvorenost prema inovativnim pristupima rehabilitaciji prestupnika i njihovoj reintegraciji u društvo, što doprinosi smanjenju rizika od povrata. Na primer, institucija na čijem je čelu sprovodi projekat u okviru kojeg osuđena lica rade u prihvatilištu za pse i pripremaju pse za udomljavanje, čime stiču i profesionalne veštine i pomažu da se otkloni problem pasa lutalica u Sremskoj Mitrovici.

Mileva Malešić,  direktorka televizije ,,Forum“, nagrađena je za podsticanje mladih novinara  da profesionalno i kvalitetno izveštavaju. Malešić je takođe značajno doprinela radu asocijacije lokalnih medija ,,Lokal Pres“ organizovanjem rasprava o statusu i budućoj perspektivi lokalnih medija u Srbiji, ulozi žena u medijima i poboljšanju medijske pismenosti.

Dejana Milijić Subić, zamenica direktora Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, nagrađena je za izvanredno angažovanje u izradi i ažuriranju nastavnog programa i ishoda učenja za nastavu i učenje srpskog kao nematernjeg jezika. Milijić Subić bila je pokretačka snaga reformi u ovoj oblasti i doprinela je  povećanju mogućnosti da pripadnici nacionalnih manjina bolje ovladaju srpskim jezikom, a time i poboljšanju njihove društvene inkluzije.

Dragomir Milojević, predsednik Vrhovnog kasacionog suda, nagrađen je za posvećenost nezavisnosti, odgovornosti i efikasnosti sudstva. Milojević je dosledno ukazivao na značaj inkluzivnih debata između svih relevantnih aktera o nacrtu ustavnih izmena u delu koji se odnosi na pravosuđe. U procesu ustavnih reformi odigrao je presudnu ulogu kako bi pitanje nezavisnosti sudstva ostalo u centru pažnje.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: