• petak, 29. mart 2024.
Počelo anketiranje poljoprivrednika u Sremskom  okrugu
Društvo
0 Komentara

Počelo anketiranje poljoprivrednika u Sremskom okrugu

19. oktobar 2018. godine

Republički zavod za statistiku do 30. novembra sprovodi „Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava“, sa ciljem da imamo realnu sliku o stanju u našoj poljoprivredi.  Tokom Ankete, koja se sprovodi u trogodišnjoj periodici, anketari će posetiti 120.000 poljoprivrednih gazdinstava i prikupljati podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, kao i  proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi i dr.

Baner Poljoprivrednim proizvođačima rezultati će biti korisni za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi i dobijanja saznanja u koju bi poljoprivrednu granu trebalo investirati. Rezultati će biti objavljeni do 30. septembra naredne godine.

U periodu sprovođenja ankete o poljoprivrednim gazdinstvima, u Sremu će 21 obučeni anketar, ukupno popisati 4800 gazdinstava, dok će na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, pet anketara, posetiti oko 1300 domaćinstava

U interesu svih građana naše zemlje i daljeg razvoja naše privrede je da se odazovete ovoj važnoj akciji.

Naše dobro u našim rukama! Više informacija na sajtu: ww.stat.gov.rs. , kao i u Info centru – SPG Anketa, 2018.; tel.: 011 240 397; e-mail: spg2018@stat.gov.rs

U Republici Srbiji ima 631.122 poljoprivredna gazdinstva

Prema rezultatima Popisa poljoprivrede 2012. godine u Republici Srbiji ima 631.122 poljoprivredna gazdinstva, a prosečno porodično gazdinstvo koristi 4,5 hektara poljoprivrednog zemljišta, poseduje jedan dvoosovinski traktor i gaji jedno grlo goveda, četiri svinje, tri ovce, 26 grla živine i pčelinje društvo.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: