• četvrtak, 18. april 2024.
Iz Srema na Kosovo
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Iz Srema na Kosovo

25. oktobar 2018. godine

Sremska Mitrovica – Na svom putu za Kosovo i Metohiju, Sremsku Mitrovicu je i ove godine posetio humanitarac Majk Miler iz Drezdena koji kao član omladinske organizacije “Evropski front solidarnosti sa Kosovom” već godinama u Nemačkoj sakuplja humanitarnu pomoć za Srbe u južnoj pokrajini. Miler, koji je pre dve godine i kršten u Šašincima, u Mitrovicu je došao sa grupom prijatelja, odakle je sa omladincima iz Finske, Italije i Srbije, otišao put srpskih enklava Orahovac i Velika Hoča.

Ove godine akcenat je stavljen na školski pribor u čemu su, kako ističe Miler, značajnu podršku pružili i volonteri iz Poljske koji se sve više uključuju u rad organizacije.

– Posetili smo selo Prilužje i bili oduševljeni činjenicom da tamo funkcioniše Atletski klub koji uspešno radi u izuzetno teškim okolnostima. Doneli smo im nešto sportske opreme i dogovorili se o budućoj saradnji. Potom smo bili u Gračanici, obišli narodnu kuhinju i predali znatnu količinu garderobe za najugroženije. Nešto malo sportske opreme dali smo i Fudbalskom klubu 28. juni iz Gračanice, a potom smo krenuli put Prizrena i manastira Svetih Arhangela i Dečana. Posebno je lepo bilo na Miholjdan u Velikoj Hoči, gde smo posetili porodicu Mićić kojoj smo kupili kravu. Potom smo bili gosti kod Zlate Kostić koja živi u vrlo teškim uslovima, u kući bez kupatila i rešili da joj u što skorije vreme pomognemo, rekao je Miler i istakao da ova omladinska volonterska organizacija duguje veliku zahvalnost prijateljima i saradnicima iz Srbije.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: