• petak, 19. april 2024.
Predsednik Vučić posetio Fabriku za preradu mesa „Srem“ Šid
Vesti | Šid
0 Komentara

Predsednik Vučić posetio Fabriku za preradu mesa „Srem“ Šid

9. avgust 2018. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Fabriku za preradu mesa „Srem“ Šid, kao primer uspešne privatizacije iz stečaja i firme kojoj su zahvaljujući novom Sporazumu o slobodnoj trgovini s Turskom, otvorena vrata za tamošnje tržište. Vučić je obišao pogone fabrike zajedno sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Predsednik Vučić je najavio da će biti povećane subvencije za pogone i fabrike koje će se baviti prerađivačkom industrijom. On je istakao da je za državu veoma važna prerađivačka industrija mesa, voća i povrća.

Srem Šid je nekada bio gigant domaće industrije mesa, koji je od 2001. godine bio u stečaju. Posle 17 godina i više neuspešnih pokušaja preuzimanja. Srem Šid je iz stečaja privatizovan 25. aprila ove godine, a kupio je konzorcijum firmi Agropapuk iz Kukujevaca i Industrije mesa Đurđević iz Pećinaca.

Novi vlasnici su uložili dva miliona evra, zaposlili 120 radnika i pokrenuli proizvodnju i već u prvom mesecu rada izvezli goveđe meso u Tursku u vrednosti većoj od milion evra.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: