• petak, 19. april 2024.
Nagrada „Luča“ Pokrajinskoj vladi
Vesti | Irig
0 Komentara

Nagrada „Luča“ Pokrajinskoj vladi

14. februar 2018. godine

Predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću danas je uručena nagrada „Luča“, koju je Srpska čitaonica dodelila Pokrajinskoj vladi za doprinos u razvoju kulture u opštini Irig.

14022018_Mirovic, poseta Mihizovoj rodnoj kuci-9Tradicionalno, na dan svoje slave, Svetog Trifuna, najstarije srpsko čitalište, 36. put dodeljuje nagradu organizacijama i pojedincima koji aktivno pomažu institucije kulture na području opštine Irig.

Predsednik Mirović je ovom prilikom izjavio da dodeljeno priznanje Pokrajinskoj vladi predstavlja obavezu da nastavi sa podrškom razvoju kulture, ne samo u Irigu, nego u celoj AP Vojvodini.

„Izuzetan je osećaj primati visoko priznanje na mestu kakvo je iriška Srpska čitaonica. Ne samo zato što su je tadašnji građani Iriga na inicijativu krušedoslkog arhimandirita Dimitrija Krestića osnovali davne 1842. godine, pre nego što su osnovani i Beogradsko čitalište i Bibliteka Matice srpske. Ili zato što je, u trenutku osnivanja, ta čitaonica imala za to vreme impresivnih 600 knjiga samo na srpskom jeziku“, rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je danas obišao i rodnu kuću Borislava Mihajlovića Mihiza u Irigu, za čiju je rekonstrukciju i adaptaciju Pokrajinska vlada izdvojila oko 15 miliona dinara.

Pokrajinska vlada aktivno podržava institucije kulture i kulturnog stvaralaštva na području opštine Irig, posebno Srpsku čitaonicu u Irigu, u realizaciji kulturnih programa i aktivnosti. U skladu s tim, adaptirana je i zgrada „Kasina“ u Vrdniku u kojoj će biti smešteno odeljenje čitaonice „Milica Stojadinović Srpkinja“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: