• utorak, 16. april 2024.
Pokloni prvim bebama
Društvo | Hronika | Vesti
0 Komentara

Pokloni prvim bebama

3. januar 2018. godine

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader sa saradnicima posetio je porodilište Opšte bolnice i tradicionalna darivao  prvorodjene bebe i njihove majke. Prva beba rođena u 2018. godini sa područja grada je devojčica Vanja koju je u 11, 45 minuta 1. januara rodila Bešenovka Dušica Pejkuć, a prva beba rodjena u ovom porodilištu je devojčica Sara i  nju je  45 minuta posle ponoći 1. januara rodila Tatjana Marić iz Adaševaca u šidskoj opštini.

– U ove prazničke dane tradicionalno obiđemo porodilište, odnosno prvorođene bebe i njihove majke sa željom da imamo što više dece u 2018. godini. Mi smo tu da podržimo da se natalitet u našem gradu poveća kao što pomažemo vantelesnu oplodnju, tako pomažemo i majkama sa prvorođenim detetom. Apelujem na naše sugrađane da se žene i udaju da radjaju kako bismo imali što više dece – rekao je, uz ostalo, gradonačelnik Sanader.

Prvorodjene bebe su dobile od lokalne samouprave poklon pakete u vrednosti od po 10.000 dinara, a prva mitrovačka beba još i 50.000 dinara. U porodilištu Opšte bolnice Sremska Mitrovica prva dva dana 2018. godine rodjeno je sedam beba, a prošle godine tu je rdojeno ukupno 1.519 novorodjenčadi – 790 dečaka i 729 devojčica.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: