• petak, 26. april 2024.
Đaci programirali robote
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Đaci programirali robote

1. novembar 2017. godine

ŠidVeć četvrtu godinu uzastopno u Osnovnoj školi “Sremski front” u Šidu nastavnica Nataša Miljanović je, uz pomoć nastavnika Milana Gerbera, organizovala STEM aktivnosti u okviru Evropske nedelje programiranja. Učenici petog i sedmog razreda programirali su mBote koje je škola dobila u okviru projekta “Bitka za znanje” od Fonda B92. Osim KodIgranja, ove radionice podržalo je i Udruženje profesora informatike Srbije. Učenici su imali pet školskih časova na kojima su programirali robotiće slične autićima na daljinsko upravljanje da sviraju, svetle, kreću se i izvršavaju predviđene zadatke.

Iako je škola izmeštena iz svoje školske zgrade, nastavnica Nataša Miljanović potrudila se da okupi entuzijaste među učenicima koji su doneli potrebne laptop računare kako bi se radionice održale i nastavila tradicija koja u ovoj školi traje već četiri godine, a nameravaju da je zadrže i u sledećim godinama.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: