• četvrtak, 25. april 2024.
Plaćanje računa elektronskim putem
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Plaćanje računa elektronskim putem

8. avgust 2017. godine

Dva klika mišem menjaju čekanje u šalterskim redovima i ukidaju dosadašnji način čuvanja računa u fiokama

Piše: S. Mihajlović

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisan između JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica i firme “Plativoo”, korisnici usluga ovog javnog preduzeća od sada su u prilici da svoje račune za utrošenu vodu plaćaju elektronskim putem.

Prema rečima Borislava Babića, direktora “Vodovoda”, obaveštenje o novoj mogućnosti već je stiglo na adrese Mitrovčana.

-Kako bi građani izbegli gužve na šalterima pošti ili banaka za plaćanje svojih računa, sada će imati mogućnost da putem interneta i takozvanog digitalnog sandučeta primaju svoje račune. Korisnici neće imati nikakvih troškova oko toga, odnosno takav način plaćanja neće ih dodatno koštati – rekao je direktor JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica Borislav Babić.

Đorđe Cvetković, direktor firme “Plativoo” kaže da ovaj program predstavlja jedinstveno “elektronsko sanduče” za račune u koje građani mogu da prime bilo koji račun u elektronskom formatu.

– Takođe, “Plativoo” je i arhiva svih računa. Sa korištenjem naše platforme računi ne moraju više da se čuvaju po fiokama ili da se kupuju registratori i da se računi odlažu u njih. Nakon što se korisnik uloguje, račune može da plati elektronski-platnom karticom, e-bankingom ili čak da odštampa uplatnicu i da je plati u pošti ili banci. Mitrovčani će uskoro biti u prilici da na ovakav način, samo sa dva klika mišem, plaćaju i druge račune za domaćinstvo. Potrebno je samo da se prijave na “Plativoo” digitalno sanduče i tim putem će dobijati svoje račune, a svi podaci sa kartice koji budu koristili apsolutno su sigurni – kaže Đorđe Cvetković i napominje da se na ovaj način plaća direktno na račun izdavaoca računa.

Pravna podrška u uspostavljanju elektronskog načina plaćanja “Plativu” je Advokatska kancelarija “Biščević”.

 

https://www.plativoo.rs/

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: