• petak, 29. mart 2024.
U subotu Dan otvorenih vrata u kasarni
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U subotu Dan otvorenih vrata u kasarni

7. april 2017. godine

Sremska Mitrovica – Sedmi put za redom u kasarni „Boško Palkovlević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici jedinice 1. brigade kopnene vojske Garnizona Sremska Mitrovica za građane organizuju Dan otvorenih vrata. Manifestacija je planirana za subotu, 8. april, u vremenu od 9 do 13,30 sati.

Kako je na konferenciji za medije u Gradskoj kući rekao potpukovnik Borisav Krnjajić, komadant kasarne, cilj manifestacije je promovisanje obučenosti pripadnika 1. brigade kopnene vojske i jedinica Garnizona Sremska Mitrovica za izvršenje dodeljenih zadataka i misija, promovisanje vojnog poziva i profesionalizacije vojske i druženje sa građanima.

Predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Tomislav Jaković istakao je da lokalna samouprava ima dobru saradnju sa Vojskom Srbije i da podržava najavljenu manifestaciju.

-Grad će svoj doprinos održavanju ove manifestacije dati tako što će obezbediti besplatan autobuski prevoz do kasarne. Imaćemo dve linije prevoza u subotu, prva gradska linija će saobraćati na svakih sat vremena, odnosno u 9, 10 i 11 časova i kretaće se trasom od Gradske kuće gde će biti početna stanica, zatim kroz ulice Zmaj Jovina, Pivarska, Vuka Karadžića, Trg Svetog Stefana gde će kod crkve Svetog Dimitrije biti stanica za prijem putnika, zatim ulicama Zanatlijska, Ribarske obale, Konstantina Velikog, kod kružnog toka gde će takođe biti stanica za prijem putnika, pa Bulevarom do Crvene česme gde će biti prijem putnika, baš kao i na početku Ulice Trive Vitasovića na ulasku u Laćarak. Povratak ovom linijom zakazan je za 11,30 i 12,30 časova. Druga linija će saobraćati iz centra Kuzmina u 9 časova, u Martincima autobus će biti oko 9,15, a u Laćarku oko 9,30 časova. Povratak je u 13 časova iz Kasarne – rekao je Tomislav Janković.

U saradnji sa Crvenim krstom Sremska Mitrovica tog dana biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi, a posetioci će moći da prisustvuju i sportskom nadmetanju između pripadnika Garnizona i ekipe Grada Sremske Mitrovice.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: