• petak, 19. april 2024.
Zlato i stimulansi zaplenjeni na Batrovcima
Crna hronika
0 Komentara

Zlato i stimulansi zaplenjeni na Batrovcima

28. mart 2017. godine

Carinski službenici su tokom vikenda u dva slučaja na graničnom prelazu Batrovci zaplenili gotovo kilogram zlatnog nakita i veliku količinu stimulativnog sredstva „Vega“, saopštila je Uprava carina.

ZAPLENJENI STIMULANSI.JPGU kamp vozilu „Ford“ nemačkih registarskih oznaka 26. marta 2017. godine je tokom detaljne kontrole otkriveno 2.400 tableta za potenciju „Vega“, kao i 11 zlatnih narukvica i jedan dukat.

Stimulansi i zlato pronađeni su kada je kamper kojim je putovao 72-godišnji nemački državljani turske nacionalnosti izdvojen za detaljnu kontrolu. On je carinicima prethodno rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Prilikom pregleda je u fabričkoj šupljini sedišta pronađena sakrivena kartonska kutija, u kojoj je bilo 2.400 tableta stimulativnog sredstva „Vega“.

Potom je ličnim pretresom, kod putnika u džepu pronađeno i 11 zlatnih narukvica i jedan dukat, čija je ukupna težina oko 250 grama. Protiv putnika će prema našim saznanjima biti pokrenut krivični postupak zbog nedozvoljene trgovine.

Dva dana ranije, 24. marta 2017. godine, prilikom ulazne kontrole detaljno je pregledan automobil „Honda CR-V“ švajcarskih registarskih oznaka, kojim je putovalo dvoje Albanaca sa kosovskim ličnim dokumentima. Oni su u prethodnom razgovoru sa carinicima takođe rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Tokom detaljnog pregleda je, međutim, u ručnoj torbi putnice pronađeno gotovo 700 grama zlatnog nakita umotanog u platnenu krpu. Među zlatnim nakitom, čija je vrednost procenjena na oko 13.000 evra, pronađen je zlatni ženski pojas, nekoliko ogrlica sa i bez zlatnika, nekoliko muških i ženskih narukvica, prstenja, minđuša i prvezaka.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: