• petak, 19. april 2024.
Pajtić sa saradnicima obišao nasip na Savi kod sela Klenak
Vesti
0 Komentara

Pajtić sa saradnicima obišao nasip na Savi kod sela Klenak

11. mart 2016. godine

Klenak – Predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić sa saradnicima obišao je deo nasipa na levoj obali Save kod sela Klenak, koje se nalazi naspram Šapca, gde je, zbog primećenog manjeg procurenja na tri mesta, proglašena vanredna odbrane od poplava, na dve deonice u ukupnoj dužini od šest kilometara. Sva tri lokaliteta su odmah sanirana. Pri ovakvim vodostajima to je normalna pojava, ali se stanje na odbrambenoj liniji danonoćno prati, saopštila je Pokrajinska vlada.

Na ukupno šest kilometara odbrambene linije na Savi, kod Hrtkovaca i Klenka, 9. marta su uvedene mere vanredne odbrane od poplava: na levoj obali Save kod Klenka u dužini od 3,8 kilometara i na levom nasipu uz Savu kod Hrtkovaca u dužini od 2,2 kilometara. Na preostalih blizu 114 kilometara ove reke u nadležnosti JVP „Vode Vojvodine“ i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava.

Direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ Mirko Adžić je rekao da je situacija kod Klenka i Hrtkovaca za sada stabilna, da se redovno prate i padavine i vodostaji reka u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: