• sreda, 24. april 2024.
Nagrađeni najbolji sportisti
Sport | Vesti
0 Komentara

Nagrađeni najbolji sportisti

5. februar 2016. godine

Sremska Mitrovica – Najbolji sportisti Srema u 2015. godini,izabrani u anketi “Sremskih novina” nagrađeni su danas plaketama i diplomama. Svečanost je održana u banket sali Hotela “Srem”, a pored sportista, njihovih trenera i roditelja, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Sportskog saveza Sremske Mitrovice, lokalne samouprave, Sremskog upravnog okruga, “Sremskih novina”, kao i mnogobrojne kolege i prjatelji našeg lista.

Bio je to 56 po redu izbor najbolih sportista: seniora, juniora, kllubova i srednjih škola. Prvo mesto u kategoriji seniora pripalo je Dragani Tomašević, bacačici diska u Atletskom klubu Sirmijum. U juniorskoj konkurenciji prva je bila Marija Dostanić, kajakašica Kajak kluba “Val”, dok su u kategoriji sportova prvo mesto zauzele odbojkašice staropazovačkog Jedinstva. U konkurenciji srednjih škola, i ove godine najbolji su bili učenici Srednje ekonomske škole “Deveti maj” iz Sremske Mitrovice.

Do ovog, najvišeg odličja koje se dodeljuje sremskim sportistima, Dragana je došla zahvaljujući činjenici da je još jednom postala nacionalni prvak u svojoj disciplini, odnosno činjenici da će ove godine u Brazilu, po četvrti put u bogatoj karijeri braniti boje Srbije, Srema i Mitrovice na najprestižnijem sportskom nadmetanju – Olimpijadi. Svojim plasmanom na Olmipijadu, Dragana je van svake sumnje postala i najbolji sportista Srema u čitavoj njegovoj sportskoj istoriji. O kakvom se kvalitetnom sportisti radi, govori između ostalog i podatak da je ovo Dragani deveta po redu plaketa našeg lista.

Marija Dostanić, kajakašica poznatog Vala je u protekloj godini na nacionalnom šampionatu osvojila dva zlata, baš kao i na prvenstvu vojvodine i kupu Srbije gde je bila druga. Svoj najveći uspeh, Marija je ostvarila na Svetskom juniorskom prvenstvu u Portugaliji, kada je osvojila prvo mesto u „B finalu“, odnosno na Evropskom prvenstvu za juniore održanom u Rumuniji, gde je bila treća. Učestvovala je i na velikom broju regata i takmičenja, a proglašena je i za najperspektivnijeg mladog sportistu Srbije.

Ženski odbojkaški klub Jedinstvo iz Stare Pazove, je prošle godine osvojio jako četvrto mesto u nejeltinijem odbojkaškom društvu u „Viner štediša Superligi“. Pazovčanke su igrale u polufinalu plej-ofa za titulu prvaka države, plasirale se na međunarodnu scenu, na Kup izazivača, gde su takođe ostvarile zapažen rezultat i izborile plasman na finalni turnir Kupa Srbije.

U ime nagrađenih, obratila se i “Sremskim novinama” zahvalila Dragana Tomašević koja je istakla da će na Olimpijadi dati sve od sebe kako bi dostojno braila boje svog kluba, Mitrovice, Srema i Srbije.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: