• petak, 29. mart 2024.
Pomoć za socijalno najugroženije
Društvo
0 Komentara

Pomoć za socijalno najugroženije

12. januar 2016. godine

Sremska Mitrovica – U završnoj fazi svoje akcije „Za prazničnu trpezu“, članovi Rotaract kluba Sremska Mitrovica su za Badnji dan, posetili Centar za socijalni rad „Sava“ u Sremskoj Mitrovici. Ovom prilikom su uručili materijalnu i finansijsku pomoć dvema petočlanim porodicama sa decom školskog uzrasta, jednoj iz Sremske Mitrovice, i jednoj iz Kuzmina, koje su prema procenama Centra među socijalno najugroženijim. Ovome je prethodilo prikupljanje  srdstava za ovu akciju, koje je sprovedeno tokom manifestacije „Magični trg“ u okviru koje je Rotaract klub Sremska Mitrovica imao svoj štand, na kome je prodavao kuvano vino, kuvanu rakiju i čaj, a sav prihod od prodaje iskorišćen je za ovu svrhu.

– Iako je vreme odmora, naš klub radi punom parom. Cilj ove akcije bio je, da se ulepšaju praznici, ali i da se pomogne onima koji žive u sredini u kojoj naš klub postoji i funkcionise, a kojima je pomoć svakodnevno potrebna. Smatramo da je ova pomoć dospela u prave ruke. Ovom prilikom zahvaljujemo se našim sugrađanima, zatim Centru za socijalni rad „Sava”, iz Sremske Mitrovice, Centru za kulturu „Sirmiumart” kao i Caffe Yucon na velikoj pomoći prilikom ralizacije ove akcije. U toku 2016. godine predstoji nam nekoliko akcija u okviru kojih će članovi našeg kluba pokušati da urade nesto dobro za svoje sugrađane – istakao je Borislav Matić, član Rotaract kluba Sremska Mitrovica.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: