• subota, 20. april 2024.
Održana Opštinska smotra folklora
Vesti | Šid
0 Komentara

Održana Opštinska smotra folklora

27. april 2015. godine

Šid – U Kulturno obrazovnom centru proteklog vikenda održana je Opštinska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva dece, u okviru 54. Muzičkog festivala dece Vojvodine, kao i smotra folklornih tradicija. U viši rang takmičenja iz mlađeg uzrasta plasirali su se: KPD „Ivan Kotljarevski“ Bikić Do, SKUD „Sveti Sava“ Šid, Dečji folklorni ansambl Slovačkog KPD iz Erdevika „Zvončeki“, folklorna grupa OŠ „Sava Šumanović“ iz Erdevika, područno odeljenje iz Ljube i članovi Hrvatskog kulturnog društva „Ljuba“. U kategoriji starijeg uzrasta na Zonsku smotru su se plasirali: KUD „Filip Višnjić“ iz Višnjićeva, članovi Slovačkog kulturno prosvetnog društva iz Erdevika „Zvončeki“ i KPD „Dragutin Dragen Kolesar“ iz Bačinaca. Oni će predstavljati šidsku opštinu na Zonskoj smotri dečjeg muzičko-folklornog stvaralaštva u Sremskoj Mitrovici, 17. maja.

A u okviru takmičenja odraslih za narodnu tradiciju, na Zonsku smotru u Pećincima, koja će biti održana 27. juna, plasirale su se ženska pevačka grupa SKUD „Jednota“ i mlađa i starija pevačka grupa KPD „Đura Kiš“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: