• četvrtak, 25. april 2024.
Krijumčarili cigarete od Iraka do Velike Britanije
Vesti | Crna hronika
0 Komentara

Krijumčarili cigarete od Iraka do Velike Britanije

12. novembar 2014. godine

Batrovci –  Uprava carina saopštila je danas da je osmog novembra, zajedničkom akcijom carine i granične policije, na graničnom prelazu Batrovci sprečen pokušaj krijumčarenja 10.000 cigareta bez akciznih markica iz Republike Srbije.

Cigarete su pokušala da prokrijumčare dvojica britanskih državljana koja su putovala iz Iraka u Veliku Britaniju. Oni su ovaj dugačak put prevalili putujući automobilom „Nissan Patrol“, britanskih registarskih oznaka, kojim su uspeli da prođu čak sedam granica, dok nisu zaustavljeni na Batrovcima i detaljno pregledani.

Prilikom detaljne kontrole, carinici su cigarte pronalizili na najrazličitijim mestima u vozilu. Tako su najveći deo pronašli kada su otvorili unutrašnjost rezervnog točka koji se nalazio zakačen za zadnja vrata, zatim u fabričkim  šupljinama sa obe strane zadnjeg dela vozila do kojih su carinici došli skidanjem tapacirunga.

Sve otkrivene cigarete ”Esse Aura”, ”Marlboro” i ”Kent”, bile su bez akciznih markica, a  poreklom iz Koreje.

Protiv vozača, 35-godišnjeg državljanina Velike Britanije, pokrenut je prekršajni postupak, a cigarete su privremeno zadržane do okončanja postupka.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: