• sreda, 24. april 2024.
Sprečeno krijumčarenje oko 300.000 evra
Vesti | Crna hronika
0 Komentara

Sprečeno krijumčarenje oko 300.000 evra

9. oktobar 2014. godine

zaplenjene devizeBatrovci – U zajedničkoj akciji carinika i granične policije, na graničnom prelazu Batrovci, sinoć u kasnim večernjim satima,  sprečen je pokušaj dvojice holandskih državljana turske nacionalnosti da ilegalno unesu preko 300.000 evra u Republiku Srbiju.

Detaljna kontrola vozila izvršena je nakon što su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave za carinsku kontrolu, kao i da sa sobom nemaju nedozvoljene novčane iznose, od preko 10.000 evra po putniku. Tada je otkriveno da se u veznom limu prtljažnika nalazi ukupno 305.685 evra, upakovanih u najlon kesice i oblepljenih selotejpom.

Budući da je reč o stranom državljaninu, sudski proces je vođen po hitnom postupku, pa je pomenuti putnik za pokušaj iznošenja neprijavljenih deviza kažnjen njihovim oduzimanjem, kao i novčanom kaznom u iznosu od 50 000 dinara.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: