• petak, 29. mart 2024.
Timočani, laka vam noć!
Vesti
0 Komentara

Timočani, laka vam noć!

15. maj 2014. godine
Na putu ka spomeniku...

Na putu ka spomeniku…

Sremska Mitrovica- Obilne padavine traju i dalje, a pod vodom je i spomen kompleks na Legetu do kojeg, i pored jake volje večeras nismo mogli da dođemo. Hladna i mutna Sava preplavila je sve puteve do mesta na kojem je pre stotinu godina za slobodu i jedinstvo srpskog naroda palo 6000 Timočana, mahom pripadnika Trinaestog puka  “Hajduk Veljko” iz sastava Timočke divizije prvog poziva. 

Ma koliko padavine koje ne prestaju i dalje otežavaju svakodnevnicu, večeras su se makar na tren u Savi pre jednog veka usnuli timočki junaci ponovo našli u stroju sa svojim saborcima koje je, umesto Save pokrila legetska šuma.

Što se tiče drugih delova mitrovačke opštine, koliko nezvanično P5150150od nadležnih i sa terena saznajemo, ugroženi su i manastiri Šišatovac i Petkovica, blokiran put Manđelos – Grgurevci kao i veći deo puteva na Fruškoj Gori, a u problemu su i Sremska Rača, Kuzmin, Jarak i ostala sela uz Savu, a ove večeri očekuju se i problemi u vezi sa manđeloškim jezerom.

Timočani i Mitrovčani, laka vam noć!

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: