• četvrtak, 18. april 2024.
Monografija za veliki jubilej
Vesti
0 Komentara

Monografija za veliki jubilej

29. april 2014. godine
Prepuna sala pozorišta

Prepuna sala pozorišta

Sremska Mitrovica – Svečanom akademijom i predstavljanjen monografije autora mr Đorđa Cvijanovića, u pozorištu „Dobrica Milutinović“, Osnovna škola „Slobodan Bajić-Paja“, obeležila je značajan jubilej: sto godina postojanja i rada.

Kako je prilikom pozdravljanja bivših, sadašnjih i budućih Bajićevaca, učitelja i nastavnika, prijatelja škole i predstavnika lokalne samouprave istakla direktorka Gordana Burumdžija, obeležavanje jednog veka postojanja i rada škole, predstavlja najsvečaniji trenutak u njenoj istoriji.

– Uz porodicu, škola je jedino sigurno mesto u kojem se upornost i nada razvijaju i neguju. U život jedne škole utkano je mnogo sećanja o odrastanju i bezbroj priča iz školskih klupa velikog broja generacija. U život svake škole, utkani su i ljubav i nadanje onih koji su odabrali da se bave profesijom sa kojom se sporije stari, sa kojom je uvek moguće biti na izvoru mladosti i energije, istakla je Burumdžija istakvaši pri tome posebnu zahvalnost autoru monografije mr Đorđu Cvijanoviću, mitrovačkom Gradonačelniku Branislavu Nedimoviću, načelnici Uprave za obrazovanje Mirjani Pjevac, kolegama, kao i pokrajinskom Sekretarijatu za obrazovanje i sport i omaldinu, koji su, kako je rečeno, pomogli u realizaciji mnogobrojnih aktivnosti kojima je škola obeležila sto godina rada.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: