• petak, 19. april 2024.
Obeležje koje će zbližiti udaljene
Kultura | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Obeležje koje će zbližiti udaljene

6. februar 2014. godine

Jusa u pozoristu (2003)

Jusa u pozoristu (2003)

Sremska MitrovicaAkcija pod naslovom “Dinar za Jusin spomenik”, pokrenuta putem interneta, a podržana od više stotina posetilaca fejsbuka, građana koji žive u Sremskoj Mitrovici ili na raznim stranama sveta, sve više dobija na zamahu. Na otvoreni račun za podizanje spomen obeležja “malom čoveku i toleranciji, dobrom duhu grada”, Šefku Alimanoviću Jusi (1945 – 2008), stižu brojni prilozi, umnožavaju se iskrene reči poštovanja  i odobravanja. Naročito posle pojavljivanja pojedinih izliva nerazumevanja, taštine, pa i omalovažavanja ove dobronamerne i plemenite zamisli.

Na blogu posvećenom akciji pojavile su se nove poruke, komentari, zanimljiva svedočenja ljudi koji su sretali i poznavali Jusu, novinski prilozi, “okačene” su brojne fotografije iz privatnih albuma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: