• sreda, 24. april 2024.
Lakše do NASA nego do posla!
Vesti
0 Komentara

Lakše do NASA nego do posla!

3. jul 2013. godine
Oliver Jovanović

Oliver Jovanović

Sremska Mitrovica – Za rešenje problema koji se ticao merenja naprezanja traka od vektrana i kevlara, a kojeg je ni manje ni više preko veb portala „Inoccentive“ postavila američka NASA, nezaposleni profesr fizike, Mitrovčanin užičkog porekla Oliver Jovanović, osvojio je nedavno 5000 dolara. Nedugo pre toga, Oliver je uspeo da reši i problem izvlačenja gasova iz tečnosti u pokretu što, kako kaže, svoju praktičnu primenu može da ima i u medicini, posebno pri konstrukciji aparata za infuziju, a za šta je dobio nešto manje novca, „tek“ 3000 dolara.
Na taj način, ovaj 37 – godišnji Mitrovčanin, po sopstvenim rečima, dokazuje da i danas, kada se teško dolazi do posla, može da se zaradi. Potrebno je dosta kreativnosti, interesovanja, znanja i još više upornosti.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: