• subota, 20. april 2024.
Sprečeno krijumčarenje deviza i zlata
Vesti | Crna hronika
0 Komentara

Sprečeno krijumčarenje deviza i zlata

31. jul 2012. godine

Batrovci – Na graničnom prelazu Batrovci  carinici su 28. jula sprečili krijumčarenje 14.425 evra i preko 600 grama zlata.

Kako je saopštila Uprava carina, na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, holandski  državljanin turske nacionalnosti  je otvorio novčanik  i pokazao 4.425 evra, kao i  svoj lični nakit, lančić, sat i narukvicu koje je nosio na sebi.

Ipak, carinici su se odlučili da izvrše detaljnu kontrolu vozila i tom prilikom su iza vozačevog sedišta pronašli crnu akt tašnu u kojoj se nalazio zlatan nakit (lančići,ogrlice,narukvice,medaljoni, dukati i lomljeni nakit) ukupne težine 660 grama, dok su prilikom ličnog pretresa putnika u  pregradi novčanika pronašli neprijavljenih 20.000 evra.

Putniku je dozvoljeni iznos od 10.000 evra vraćen, dok je preostalih 14.425 evra privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. Kako vrednost prekršaja prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, u ovom slučaju je do okončanja carinskog prekršaja, zadržan i automobil.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: