• petak, 29. mart 2024.
Ra­ci­o­nal­na i pra­ved­na po­moć po­ljo­pri­vre­di
Politika
0 Komentara

Ra­ci­o­nal­na i pra­ved­na po­moć po­ljo­pri­vre­di

4. maj 2012. godine

Mi­ni­star Pe­tro­vić po­se­tio far­mu Đor­đa Ne­na­do­vi­ća

Sremska Mitrovica – Mi­ni­star po­ljo­pri­vre­de Du­šan Pe­tro­vić po­se­tio je Srem­sku Mi­tro­vi­cu, 21. apri­la,  a tom pri­li­kom on je bio u Me­snoj in­du­stri­ji «Ne­delj­ko­vić» u Ša­šin­ci­ma, na far­ma­ma Đor­đa Ne­na­do­vi­ća u Srem­skoj Mi­tro­vi­ci i Dra­go­sla­va Vuč­ko­vi­ća u Ku­zmi­nu, i imao su­sret sa Mi­trov­ča­ni­ma na cen­tral­nom grad­skom tr­gu.
Mi­ni­star Pe­tro­vić je pod­se­tio da je ove go­di­ne u si­stem sub­ven­ci­o­ni­sa­nja ušlo oko 250. 000 po­ro­di­ca, a pro­šle go­di­ne bi­lo je oko 80.000 ta­kvih po­ro­di­ca.
– Sa­da sub­ven­ci­o­ni­še­mo 1,5 mi­li­on hek­ta­ra ze­mlji­šta, a la­ne je to bi­lo mi­li­on hek­ta­ra. Po­li­ti­ka pre­ma agra­ru se ne­će me­nja­ti,  bo­ri­će­mo se da po­ljo­pri­vred­ni bu­džet bu­de ve­ći i sva­ko ko ka­že da će bi­ti dva tri pu­ta ve­ći neo­d­go­vo­ran je. Pen­zi­o­no osi­gu­ra­nje ni­je vi­še uslov do­bi­ja­nja sub­ven­ci­ja i pod­sti­ca­ja, za­to je po­ve­ćan broj ga­zdin­sta­va ko­ja mo­gu da do­bi­ju ta sred­stva. Po­ve­ća­će­mo po­dr­šku ko­li­ko god bu­de­mo mo­gli, ali mo­ra­mo bi­ti sve­sni okol­no­sti u ko­ji­ma se na­la­zi­mo i da no­vac ra­ci­o­nal­no ko­ri­sti­mo- is­ta­kao je mi­ni­star po­ljo­pri­vre­de.
Pre­ma po­da­ci­ma ko­ji su se ču­li vi­še od 60.000 ga­zdin­sta­va u Sr­bi­ji do­bi­lo je no­vac od sub­ven­ci­ja što iz­no­si mi­li­jar­du di­na­ra. Ina­če, opre­de­lje­no je tri mi­li­jar­de di­na­ra za is­pla­tu ovih avan­sa. Sva­ko ko se pri­ja­vi u vr­lo krat­kom ro­ku re­a­li­zu­je avans. Za­to je va­žno da po­ljo­pri­vred­ni­ci  to što pre uči­ne.
Alek­san­dar Pro­da­no­vić, pred­sed­nik Skup­šti­ne gra­da Srem­ska Mi­tro­vi­ca is­ta­kao je da su po­ljo­pri­vre­da i pre­ra­đi­vač­ka in­du­stri­ja bit­ni za Srem­sku Mi­tro­vi­cu i Srem u ce­li­ni. Ka­da je u pi­ta­nju bu­džet gra­da pla­ni­ra se po­ve­ća­nje sred­sta­va u tu na­me­nu, jer je do sa­da  fi­nan­si­ra­no uma­ti­če­nje ju­ni­ca i kra­va.
– Kre­će­mo u ve­li­ki pro­je­kat na­vod­nja­va­nja ko­ji će ob­u­hva­ti­ti i ovo pod­ruč­je. Ta­ko će­mo  omo­gu­ći­ti pro­iz­vo­đa­či­ma da vi­še pro­iz­vo­de i obez­be­de bo­lji i kva­li­tet­ni­ji ži­vot za se­be i svo­je po­ro­di­ce – po­ru­čio je Alek­san­dar Pro­da­no­vić.

S.Đ.-M.M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: