• subota, 20. april 2024.
Sred­stva za me­sne za­jed­ni­ce
Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Sred­stva za me­sne za­jed­ni­ce

12. jul 2011. godine

Radno predsedništvo

Sremska Mitrovica – Cen­tral­na te­ma sed­ni­ce Skup­šti­ne gra­da odr­ža­ne  u po­ne­de­ljak, 4. ju­la, bio je re­ba­lans bu­dže­ta za 2011. go­di­nu. Pre­ma usvo­je­noj od­lu­ci u grad­skoj ka­si  će bi­ti 22 mi­li­o­na di­na­ra vi­še ne­go pr­vo­bit­no, a taj no­vac će bi­ti pre­ra­spo­de­ljen me­snim za­jed­ni­ca­ma za  funk­ci­o­ni­sa­nje.

Na­čel­nik za bu­džet i fi­nan­si­je Du­ško Ša­ro­ško­vić ob­ja­šnja­va da je paro­ši­re­nje bu­džet­skog okvi­ra  po­sle­di­ca či­nje­ni­ce da su na te­ri­to­ri­ji ne­kih me­snih za­jed­ni­ca uve­de­ni no­vi sa­mo­do­pri­no­si. To zna­či  da se mo­že  ra­ču­na­ti na no­ve pri­ho­de ko­jih ni­je bi­lo u vre­me kad je pri­pre­ma­na i do­ne­ta od­lu­ka o bu­dže­tu. Ta­ko­đe, re­ba­lan­som se deo sred­sta­va iz bu­dže­ta iz­dva­ja za fun­ci­o­ni­sa­nje grad­skih me­snih za­jed­ni­ca sa ci­ljem iz­jed­na­ča­va­nja ra­da svih me­snih za­jed­ni­ca.

– Ovaj re­ba­lans tre­ba da obez­be­di sred­stva za funk­ci­o­ni­sa­nje na­ših me­snih za­jed­ni­ca. Obez­be­di­li smo  do­dat­na sred­stva za de­vet grad­skih me­snih za­jed­ni­ca i La­ća­rak. U dru­gim me­snim za­jed­ni­ca­ma pri­ho­di su znat­no ve­ći ta­ko da će mo­ći do kra­ja go­di­ne da oba­vlja­ju po­slo­ve za ko­je su nad­le­žni. U JP Di­rek­ci­ja smo obez­be­di­li sred­stva za re­ša­va­nje po­slo­va ko­ji su od vi­tal­nih in­te­re­sa  gra­đa­ni­ma – re­kao je Alek­san­dar Pro­da­no­vić, pred­sed­nik Skup­šti­ne gra­da, na­ja­vlju­ju­ći pra­vi re­ba­lans bu­dže­ta u ok­to­bru  ka­da stu­pi na sna­gu Za­kon o  iz­me­na­ma i do­pu­na­ma za­ko­na o fi­nan­si­ra­nju lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve.

Po­vo­dom usva­ja­nja pla­na de­talj­ne re­gu­la­ci­je kom­plek­sa rad­ne zo­ne  “Pre­se­ka” u No­ća­ju Vla­da Vu­če­no­vić, po­moć­nik gra­do­na­čel­ni­ka, is­ti­če da je rad­na zo­na ve­li­ka vest za me­šta­ne i okol­ni deo Ma­čve.

– Oče­ku­je­mo no­ve in­ve­sti­to­re, a jed­nog već ima­mo. Do­la­zi nam iz Ru­ske Fe­de­ra­ci­je, na­me­ra­va da  gra­di fa­bri­ku vo­de i da za­po­sli 20 do 40 rad­ni­ka. Ova rad­na zo­na ob­u­hva­ta 28 hek­ta­ra – ve­li Vu­če­no­vić.

Na is­toj sed­ni­ci usvo­jen je i plan de­talj­ne re­gu­la­ci­je na­se­lja De­kan­ske ba­šte, iz­me­ne i do­pu­ne pro­gra­ma po­slo­va­nja JP Di­rek­ci­ja i JP “Vo­vo­dod”, iz­ve­štaj ko­mi­si­je o spro­ve­de­nim iz­bo­ri­ma za sa­ve­te me­snih za­jed­ni­ca La­ća­rak i Za­sa­vi­ca 2 i dru­go.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: