• subota, 20. april 2024.
Crna hronika
0 Komentara

Potkradali na gorivu

13. april 2011. godine

Ruma – Pri­pad­ni­ci Slu­žbe za bor­bu po­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la su, u na­stav­ku ak­ci­je „Pi­štolj“ uhap­si­li i za­dr­ža­li Alek­san­dra B. (31) iz Be­o­gra­da, or­ga­ni­za­to­ra gru­pe, kao i čla­no­ve or­ga­ni­zo­va­ne gru­pe, Ni­ko­lu R. (34) iz Sme­de­re­va i Mi­ro­sla­va P. (60) iz Ru­me i pod­ne­li kri­vič­nu pri­ja­vu u re­dov­nom po­stup­ku pro­tiv Vla­di­mi­ra D. (44) i Iva­na To­do­ro­vi­ća (32) iz Be­o­gra­da, zbog po­sto­ja­nja osno­va sum­nje da su iz­vr­ši­li kri­vič­na de­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja i pra­vlje­nje, na­ba­vlja­nje i da­va­nje dru­gom sred­sta­va za iz­vr­še­nje kri­vič­nih de­la pro­tiv bez­bed­no­sti ra­ču­nar­skih po­da­ta­ka.

Ka­ko je sa­op­šti­lo Mi­ni­star­stvo unu­tra­šljih po­slo­va Sr­bi­je, ova gru­pa je na ben­zin­skim sta­ni­ca­ma „NIS Ju­go­pe­trol“ u Groc­koj i Ru­mi, u to­ku 2010. i 2011. go­di­ne, pot­kra­da­la po­tro­ša­če pri­li­kom ku­po­vi­ne go­ri­va, i to u iz­no­su od pet do 32 od­sto od ukup­ne ko­li­či­ne ko­ja se na­vod­no pro­da­va­la kup­cu, ko­ri­šće­njem pret­hod­no po­sta­vlje­nih elek­tron­skih sklo­po­va či­ja je svr­ha da pri­ka­zu­ju na dis­ple­ju apa­ra­ta ve­ću ko­li­či­nu iz­da­tog go­ri­va od re­al­no si­pa­nog u re­zer­vo­a­re vo­zi­la.

– Na ovaj na­čin fik­tiv­ni pro­tok go­ri­va ni­je se evi­den­ti­rao kroz ure­đaj za re­gi­stra­ci­ju pro­to­ka go­ri­va u sa­mom apa­ra­tu za to­če­nje naft­nih de­ri­va­ta. Ure­đa­ji ko­ji su ko­ri­šće­ni za pot­kra­da­nje po­tro­ša­ča uti­ca­li su na im­pul­se ko­je dis­plej pri­ma od ra­čun­ske plo­če i da­va­li su la­žnu sli­ku o ko­li­či­ni go­ri­va ko­ja se iz­da­je po­tro­ša­či­ma – na­vo­di se u sa­op­šte­nju MUP-a.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: