• subota, 20. april 2024.
Izbeglima krov nad glavom
Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Izbeglima krov nad glavom

13. april 2011. godine

"Help" i Grad pomažu izbeglicama

Sremska Mitrovica – Če­tr­de­se­tak iz­be­glih, in­ter­no ra­se­lje­nih i so­ci­jal­no ugro­že­nih li­ca s pod­ruč­ja Srem­ske Mi­tro­vi­ce pot­pi­sa­lo je u pe­tak ugo­vo­re o do­na­ci­ji pa­ke­ta gra­đe­vin­skog ma­te­ri­ja­la i mon­ta­žnih ku­ća.  Pro­je­kat po­dr­ške iz­be­glim, in­ter­no ra­se­lje­nim i so­ci­jal­nom ugro­že­nim li­ci­ma fi­nan­si­ra Evrop­ska Uni­ja i spro­vo­di se pre­ko ne­mač­ke ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je „Help“.

Re­gi­o­nal­ni pred­stav­nik „Hel­pa“ za ju­go­i­stoč­nu Evro­pu Ti­mo Ste­gel­man je pod­se­tio da je ukup­na vred­nost pro­je­ka­ta za če­ti­ri gra­da u Sr­bi­ji oko 968.000 evra, dok je u Srem­skoj Mi­tro­vi­ci vred­nost pro­jek­ta ve­ća od 200.000 evra, od če­ga je grad obez­be­dio 23.000 evra.

U ovom kru­gu do­na­ci­je, do­de­lje­no je 40 pa­ke­ta gra­đe­vin­skog ma­te­ri­ja­la i dve mon­ta­žne ku­će, a u dru­gom kru­gu do­de­li­će se još 11 pa­ke­ta gra­đe­vin­skog ma­te­ri­ja­la i jed­na mon­ta­žna ku­ća po okon­ča­nju po­stup­ka ogla­ša­va­nja.

Po re­či­ma gra­do­na­čel­ni­ka Srem­ske Mi­tro­vi­ce Bra­ni­sla­va Ne­di­mo­vi­ća, po­sled­njih go­di­na je za re­ša­va­nju stam­be­nih pro­ble­ma iz­be­glih i in­ter­no ra­se­lje­nih li­ca na te­ri­to­ri­ji gra­da ulo­že­no oko mi­li­on evra.

Na­čel­ni­ca Upra­ve za op­šte i za­jed­nič­ke po­slo­ve Va­si­li­ja Bro­cić je is­ta­kla da ni­su svi do­bi­li pun iz­nos do­na­ci­je od 4.500 evra, što je za­vi­si­lo od stvar­nih po­tre­ba ko­ri­sni­ka i na­ja­vi­la da će ove go­di­ne grad kon­ku­ri­sa­ti za pro­jek­te ko­ji se od­no­se i na pri­ho­de iz­be­glih li­ca, jer ih tre­ba za­po­sli­ti da bi ima­li od če­ga da ži­ve.

Ž.N.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: