• četvrtak, 25. april 2024.
Bezbedan putni prelaz
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Bezbedan putni prelaz

5. april 2011. godine

Železnicka stanica

Sremska Mitrovica– U tri sremskomitrovačke osnovne škole održana je edukativno-multimedijalna prezentacija o bezbednosti na putnim prelazima pod nazivom „Oprez! Izaberi život“, koju Železnice Srbije već nekoliko meseci sprovode u osnovnim školama po Srbiji. Prezentacijom o bezbednosti u saobraćaju, prema dogovorenom planu, obuhvaćeno je oko 600 mitrovačkih osnovaca u školama „Slobodan Bajić Paja“, „Jovan Popović“ i „Sveti Sava“. Njima je tokom predavanja prikazana multimedijalna prezentacija edukativno-zabavnog karaktera čiji je cilj da na odgovrajući način ukaže na opasnost i upozna đake o pravilnom učestvovanju u saobraćaju na pružnim prelazima.

Inače, ovakve edukazije održane su u više gradova Republike, a predviđeno je da u akciji bude obuhvaćeno stotinak škola u Srbiji sa više od 15.000 učenika najmlađeg uzrasta. Do sada je prezentaciju videlo oko pet hiljada osnovaca. Akcija se sprovodi u sklopu međunarodne kampanje o podizanju svesti građana pri prelasku putnih prelaza i u nju je uključeno više od 45 zemalja i železničkih uprava širom sveta.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: