• petak, 29. mart 2024.
Delegacija iz Jablanice posetila Inđiju
Društvo | Inđija
0 Komentara

Delegacija iz Jablanice posetila Inđiju

19. april 2021. godine

Inđija – Danas je inđijsku opštinu posetila delegacija opštine Jablanica iz Bosne i Hercegovine u cilju učvršćivanja dalje uspešne saradnje ove dve lokalne samouprave koje dugi niz godina sarađuju. Još 2012. godine između ovih dvaju opština uspostavljeni su bratski odnosi. Načelnik opštine Jablanica Damir Šabanović izabran je u novembru protekle godine na tu funkciju, a sada je bila prilika da se prvi ljudi bratskih opština i zvanično upoznaju, kao i da se upoznaju sa radom inđijske lokalne samouprave i unapredi dalja saradnja. – Dugo sarađujemo i, zaista mogu reći da ta saradnja iz godine u godinu dostiže sve viši nivo, odnosno onaj nivo koji želimo da postignemo. Imali smo nedavno i turnir bratskih opština i gradova u rukometu-, podsetio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i dodao da je tema ovog susreta bila razmena iskustava vezanih i za investicije, ali i u pogledu funkcionisanja ovih opština. – Mislim da smo zbližili, pre svega mlade ljude Jablanice i Inđije i da ćemo dosadašnju saradnju uspešno nastaviti-, kazao je Vladimir Gak.

Po rečima Damira Šabanovića oni su želeli prilikom ove posete da vide šta sada Inđija radi i na koji način, da razmene iskustva, da vide gde je Inđija a gde oni u ovom trenutku, da zbližavaju mlade ljude i pokažu kako izgleda život u Sremu i Inđiji. – Same investicije po kojima je Inđija već odavno poznata, vidimo da se to nastavlja u još boljem smeru, tako da imamo šta da vidimo i naučimo, a verovatno ima i dosta toga što ćemo mi pokazati i Inđiji, tako da nastavljamo te pobratimske odnose – izjavio je, obraćajući se medijima Damir Šabanović i napomenuo da su pre bratimljenja sa inđijskom opštinom prvo imali duži niz godina prijateljske odnose. Takođe, je podsetio da je Jablanica od Inđije pre šest godina preuzela model po kom je izrađen sistem 48 i da taj model i kod njih funkcioniše u skladu sa njihovim zahtvima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: