Sutra počinje vakcinacija građana

 

Sremska Mitrovica – Sutra u Petoj zdravstvenoj stanici počinje vakcinacija građana na teritoriji opštine Sremska Mitrovica koji su se prijavili preko portala E-uprave.

Kako je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije istakla Svetlana Milovanović, gradonačenica Sremske Mitrovice, od svih mera koje smo do sada primenjivali za suzbijanje pandemije najbolje se pokazala imunizacija stanovništva.

-Biće otvoreni punktovi za masovnu imunizaciju, kako u gradu, tako i u seoskim područjima. Takođe smo imenovali dva lica koja će biti zadužena za koordinaciju čitavog procesa, a to su Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu i doktor Adil Elhag, načelnik Doma zdravlja. Grad će od sutra organizovati kol centar za sve informacije za prijavu i sam postupak vakcinacije – istakla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Dve ekipe će vršiti pregled i samu vakcinaciju u 5. zdravstvenoj stanici u naselju Blok B, Sremska Mitrovica. Ambulanta će raditi u jednoj smeni, u vremenskom periodu od 8 do15 časova a vakcinacija će se vršiti Sinofarm vakcinom kineskog proizvođača.

-Očekujemo da u toku dana dobijemo spisak lica koja žele da se vakcinišu, kao i samu vakcinu. Građani će biti obavešteni od strane kol centra koji je organizovan na nivou lokalne samouprave i dobiće sve potrebne informacije, kada i gde da dođu, a ukoliko ne budu mogli da dođu sami, biće organizovan prevoz – rekao je doktor Adil Elhag.

Načelnik Jokić je istakao da su plan imunizacije građana sa teritorije opština Sremska Mitrovica izradila stručna lica iz Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i Gradske uprave grada Sremska Mitrovica.

-Tim planom je definisano kako u narednom periodu treba u što kraćem roku a s obzirom na zainteresovanost i dostupne vakcine da vakcinišemo što veći broj naših sugrađana – rekao je Jokić.

Kategorije Sremska Mitrovica Vesti