• utorak, 16. april 2024.
Počela vakcinacija zaposlenih u Domu zdravlja
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Počela vakcinacija zaposlenih u Domu zdravlja

13. januar 2021. godine

Vakcinacija protiv virusa Kovid 19 na području Srema uveliko je u toku. Tokom protekle nedelje, prve Fajzerove vakcine primili su korisnici i zaposleni u domovima za stara lica, ovih dana završen je prvi krug vakcinacije zaposlenih u mitrovačkoj Opštoj bolnici, a danas su na red došli i zaposleni u mitrovačkom Domu zdravlja.

Prema rečima načelnika Službe opšte medicine Doma zdravlja, dr Adila Elhaga, koji je, inače, među prvim vakcinisanim lekarima, istorija je pokazala da su vakcine uspele da suzbiju brojne bolesti, ili ih čak potpuno iskorene. S tim u vezi, kaže, vakcinacija je jedini način da se ova pandemija u potpunosti suzbije.

Za vakcinaciju se prijavilo 75 radnika Doma zdravlja, a određen broj lekara, koji vakcinu nisu primili, već su preležali korona virus ili zbog svog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da to učine.

Nakon zdravstvenih radnika, kaže dr Elhag, nakon zdravstvenih radnika, počeće vakcinacija građana. Spremno je pet punktova, u Prvoj, Drugoj i Trećoj zdravstvenoj stanici, kao i u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici.

Kako ističe epidemiološkinja mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, dr Jasmina Jandrić Kočić, interesovanje za vakcinu je veće nego što je to očekivano i vakcina ima dovoljno. Ipak, dok se vakcinacija na području naše zemlje ne završi, apeluje se na oprez i poštovanje propisanih mera, jer je epidemiološka situacija, iako povoljnija, i dalje nepovoljna.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: