• sreda, 24. april 2024.
Besplatan badnjak za Mitrovčane
Sremska Mitrovica
0 Komentara

Besplatan badnjak za Mitrovčane

6. januar 2021. godine

Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora, obezbedio je besplatan badnjak za svoje građane. Akcija podele badnjaka na više mesta u gradu je upravo u toku, a predstavnici lokalne samouprave, uz čestitke sugrađanima, poklanjaju ga Mitrovčanima na  Trgu Ćire Milekića.

P1000085– Javno preduzeće Nacionalni park Fruška gora u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica, deli danas, na Badnji dan, 1.500 badnjaka građanima. Podela se vrši na nekoliko lokacija – na Trgu Ćire Milekića, u centru Laćarka, kao i u centru Mačvanske Mitrovice. Ideja ove akcije jeste, pre svega, očuvanje narodnih običaja i tradicije, uz istovremeno očuvanje ekosistema, odnosno, prirodnih vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine. Stručna lica Nacionalnog parka su sečom hrasta pripremili ove badnjake, isključivo sa površina koje su za to predviđene planom uzgoja i planom seče – rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić dodavši da je suština najradosnijeg hrišćanskog praznika međusobno darivanje, razumevanje i ljubav, kako ljudi međusobno, tako i svih nas prema prirodi.

– Zato bih poželeo svima koji praznuju srećan Božić. Želeo bih da im ovaj radosni i sveti praznik podari snage da pobedimo sva iskušenja u miru i dostojanstvu, da nam podari vere da zajednički možemo da izgradimo bolji i srećniji život za sve nas – kaže Samardžić, čestitavši Božić svim pravoslavnim vernicima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: