• utorak, 16. april 2024.
Onlajn časovi za učenje kroz rad
Projekti
0 Komentara

Onlajn časovi za učenje kroz rad

18. novembar 2020. godine

Komisija za razvoj i sprovođenje dualnog obrazovanja je odmah po proglašenju vanrednog stanja formirala Krizni štab za dualno obrazovanje koji je ozbiljno pristupio izradi plana snimanja časova za učenje kroz rad i izradi jedinstvene procedure za snimanje materijala koji su emitovani na nacionalnoj platformi RTS Planeta

Onlajn konferencija „Dualno obrazovanje – izazovi i mogućnosti tokom i nakon Kovid -19“, održana je nedavno u okviru projekta Švajcarske agencije za razvoj i saradnju „Podrška u razvoju i uspostavljanju Nacionalnog modela dualnog obrazovanja“ u saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Švajcarsko-srpske trgovinske komore.

Nenaslovljeni-dizajn-1-3Konferenciju su otvorili dr Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra za dualno obrazovanje, zamenik direktora kancelarije za saradnju, ambasade Švajcarske Derek Džordž i predsednik Švajcarsko-srpske trgovinske komore Majo Mićović.

Pomoćnica ministra za dualno obrazovanje navela je da je Komisija za razvoj i sprovođenje dualnog obrazovanja odmah po proglašenju vanrednog stanja formirala Krizni štab za dualno obrazovanje koji je ozbiljno pristupio izradi plana snimanja časova za učenje kroz rad i izradi jedinstvene procedure za snimanje materijala koji su emitovani na nacionalnoj platformi RTS Planeta.

Dr Ursula Renold, profesorka Švajcarskog Federalnog instituta za tehnologiju u Cirihu je govorila o uticaju Kovid-19 na dualno obrazovanje u Švajcarskoj, a posebno je pohvalila napore i izrađenu proceduru za snimanje onlajn časova za dualne obrazovne profile u Srbiji.

Na događaju je prikazan video materijal u kome su učenici koji pohađaju dualne obrazovne profile govorili o svojim iskustvima u onlajn nastavi i koliko su zadovoljni snimljenim temama kako u školi tako i u kompanijama. Učenici su istakli da im je veoma značajno to što mogu više puta da pogledaju isti materijal i urade iste zadatke, kao i to što imaju priliku da vide kako izgleda celokupan proces rada u kompaniji, što ih priprema za kasniji odlazak i buduće zapošljavanje.

Događaju je prisustvovalo preko 100 učesnika, predstavnika institucija, međunarodnih razvojnih partnera, eksperata za stručno obrazovanje, bilateralnih privrednih komora, škola, kompanija, učenika.

Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Projekat „Dualno obrazovanje-od zamisli do ostvarenja sna“ sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Stavovi izneti u podržanom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: