• subota, 20. april 2024.
I dalje rast broja obolelih, situacija kontrolisana
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

I dalje rast broja obolelih, situacija kontrolisana

17. novembar 2020. godine

Prema podacima mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, a prema rečima direktorke dr Nade Zec Petković, u Sremu je juče registrovano 38 novih slučajeva inficiranih korona virusom, od čega 14 u Sremskoj Mitrovici, 16 u Rumi, 4 u Inđiji, 2 u Šidu, po jedna osoba u Irigu i Pećincima, dok u Staroj Pazovi nije bilo novoobolelih.

U Sremu je ukupno 596 aktivnih slučajeva, od čega 300 u Sremskoj Mitrovici, 30 u Staroj Pazovi, 108 u Rumi, 98 u Inđiji, 22 u Irigu, 33 u Šidu i 5 u Pećincima. Situacija je, kaže dr Zec Petković, kontrolisana.

U mitrovačkoj Opštoj bolnici, prema rečima direktora dr Živka Vrcelja, u Kovid centru se nalazi 90 osoba. Na intenzivnoj nezi nalazi se 11 osoba, od čega 10 na respiratorima. 60 osoba pozitivno je na korona virus, dok se ostali nalaze u narandžastoj zoni Kovid centra.

Kako je dr Vrcelj još naveo, zbog ograničenog kapaciteta Kovid ambulante, planira se njeno proširenje.

Načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove, Ljubomir Vujičić, istakao je da od nedavne izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, komunalna milicija kontroliše poštovanje propisanih mera. U narednom periodu, posebno će se kontrolisati poštovanje propisanih mera ispred objekata poput banaka i pošte, kao i na autobuskim stajalištima. Od sada, ukoliko u ugostiteljskom ili drugom objektu komunalna milicija primeti nepoštovanje propisanih mera, ona može da ga isprazni i zabrani mu rad do 72 sata.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: