124097902_391331948727155_4215717465589950961_n

Broj obolelih i dalje u porastu

Epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici je nepovoljna, a u ostalim sremskim opštinama nestabilna, zaključeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, beleži se kontinuiran rast inficiranih korona virusom, a, u protekla 24 časa, u Sremu je evidentirano 60 novoobolelih lica, od čega 36 u Sremskoj Mitrovici.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Sremu je 203, od čega 125 u Sremskoj Mitrovici, 11 u Staroj Pazovi, 13 u Rumi, 31 u Inđiji, 5 u Irigu, 16 u Šidu, kao i dvoje obolelih u Pećincima.

Preko 50 odsto zaraženih spadaju u kategoriju radno aktivnog stanovništva, dok je najmanje zaraženih među starijom populacijom, čiji pripadnici se najviše pridržavaju propisanih mera i manje stupaju u fizičke kontakte. U školskom sistemu nije bilo prenosa zaraze. Infekcija korona virusom registrovana je kod četiri deteta, a zaraza je prenesena u okviru porodice. Sva zaražena deca su izolovana, tako da nije bilo mogućnosti za širenje infekcije.

Forme bolesti su uglavnom blage, a svi uzorci koji su uzeti ujutru, već popodne su vidljivi u onlajn bazi podataka Zavoda za javno zdravlje.

U Kovid centru mitrovačke Opšte bolnice, prema rečima direktora, dr Živka Vrcelja, trenutno se nalaze 33 pacijenta, od čega je 25 pozitivno na korona virus. Dve osobe su na respiratoru. Stanje je, kako kaže, stacionarno i u poslednje vreme nije bilo povećanja broja pacijenata.

Tokom vikenda, kaže gradonačelnica Svetlana Milovanović, nije bilo zabeleženog nepoštovanja mera, i apeluje na građane da se ovakav trend i nastavi.

Kovid ambulanta se i dalje nalazi u okviru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, a, kako kaže direktorka dr Miroslava Ševo, tri ekipe rade 24 časa dnevno. Ističe da svi sa simptomima respiratorne infekcije treba da se jave direktno u Kovid ambulantu i nikako ne odlaze kod svog lekara opšte prakse, već da ga kontaktiraju telefonom.

Kategorije Servis Sremska Mitrovica