IMG_20201016_142109

Epidemiološka situacija stabilna, na snazi nove mere

Epidemiološka situacija u Sremu je povoljna, ali nesigurna, rečeno je danas na konferenciji za medije Gradskog štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima direktorke mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, u Sremu se dnevno registruje od 0 do 3 lica pozitivnih na korona virus. Na području čitavog okruga, na današnji dan, ukupno je 23 aktivnih slučajeva, od čega 11 u Sremskoj Mitrovici, 3 u Staroj Pazovi, 2 u Rumi, 6 u Inđiji, 1 u Pećincima, dok su Šid i Irig bez zaraženih.

U Kovid centru mitrovačke Opšte bolnice, trenutno se nalazi 13 lica, od čega 9 pozitivnih na korona virus, kaže direktor dr Živko Vrcelj. Dve osobe su na respiratoru, a u poslednje dve nedelje, situacija u bolnici je nepromenjena.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović istakla je da se uprkos povoljnoj epidemiološkoj situaciji ne treba opuštati. Sve do sada uvedene mere prevencije ostaju na snazi, a, od sada, na snazi je i preporuka za nošenje zaštitnih maski na otvorenom.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ostaje nepromenjeno, odnosno do 23 časa, a, od sada, svaki objekat mora imati odgovorno lice zaduženo za sprovođenje mera. Maske u objektima dozvoljeno je skinuti samo za stolom. Komunalna i sanitarna inspekcija vršiće pojačane kontrole, a za nenošenje maske kažnjavaće se kako odgovorna lica, tako i nesavesni građani, i to novčanom kaznom od 5 hiljada dinara.

Kategorije Sremska Mitrovica