• subota, 20. april 2024.
Susečanke u novosadskim projektima
Projekti | Beočin
0 Komentara

Susečanke u novosadskim projektima

7. septembar 2020. godine

Susek – Fondacija “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture” u cilju jačanja svesti o značaju učešća lokalne zajednice u uređenju malih površina javne namene i podizanja kapaciteta građana i lokalne zajednice za uređenje malih urbanih prostora kroz zajednički rad, putem javnog konkursa opredelila je sredstva udruženjima sa teritorije opštine Beočin.

Ove male urbane intervencije imaju za cilj da kroz inovativne ideje oživljavaju javne i svima dostupne prostore kroz male, lako izvodljive projekte, čija prednost su niski troškovi, relativno brza intervencija i pozitivan uticaj na kvalitet korišćenja javnog prostora od strane lokalnog stanovništva. Pravovremenim učešćem i ispunjavanjem svih uslova konkursa, tri udruženja žena, jedno udruženje građana i KUD “Brile”, iz opštine Beočin ostvarili su pravo i odborena su im finansijska sredstva.

Udruženje žena “Veliko srce” iz Suseka, to pravo ostvarilo je projektom “Uređenje parka u centru sela Susek”, u okviru kojeg su žene iz ovog Udruženja zajedno sa meštanima sela organizovale akciju uređenja parka i igrališta za decu. Park je očišćen, trava je pokošena, popravljeni su i zavareni delovi ograde, klupe i postavljena metalna konstrukcija srca, prepoznatljivog susečkog simbola prijateljstva i ljubavi, počišćene su staze i prilazi parku kao i trotoar ispred parka i autobuske stanice.

Tako je Susek zahvaljujući vrednim i predusetljivim ženama iz Udruženja dobio novo mesto za odmor i uživanje, a ujedno i fotogrfisanje koje će ovekovečiti sve one Susečanke i Susečane, mlade bračne parove, koji na ovom mestu izgovore svoje sudbonosno “DA”.

(Projekat “Udruženja žena kao čuvari tradicije” sufinansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva)

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: