• utorak, 23. april 2024.
Epidemiološka situacija se popravlja
Sremska Mitrovica
0 Komentara

Epidemiološka situacija se popravlja

3. avgust 2020. godine

Epidemiološka situacija na teritoriji Srema trenutno se popravlja, rečeno je danas na konferenciji za medije Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici. U protekla dva dana, prema rečima direktorke mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, u Sremu je testirano 106 lica sumnjivih na kovid infekciju, od čega je njih 21 testirano u Sremskoj Mitrovici.

U istom vremenskom periodu, potvrđeno je 15 slučajeva novoobolelih u Sremu, od čega sedam u Sremskoj Mitrovici. Na teritoriji Srema, u protekla dva dana, izlečeno je 33 lica, od čega 13 u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima dr Zec Petković, stopa incidence je u blagom padu, ali se i dalje apeluje na poštovanje svih propisanih mera prevencije.

Broj aktivnih slučajeva zaraženih koronavirusom u Sremskoj Mitrovici trenutno je 129, u Staroj Pazovi 30, u Rumi 71, u Inđiji 29, u Irigu 5, u Šidu 18, a u Pećincima 10 lica.

U mitrovačkoj Opštoj bolnici, kako ističe dr Dragan Malobabić, nalazi se oko 90 pacijenata zaraženih koronavirusom, od čega je njih 80 sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom. Deset osoba nalazi se na intenzivnoj nezi, od čega sedmoro na respiratoru. Tokom proteklog vikenda preminula je još jedna osoba, koja se više dana nalazila na respiratoru.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: