thumbnail (1)

Bez preminulih u poslednja dva dana

Epidemiološka situacija u Sremu se popravlja, rečeno je danas na konferenciji Gradskog štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici. Tokom 5. i 6. avgusta, prema rečima direktorke mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje dr Nade Zec Petković, u Sremu su testirane 82 osobe, od čega su 24 testiranja bile kontrole. U istom periodu, u Sremskoj Mitrovici testirano je 33 lica, od čega 12 kontrola. Broj pozitivnih za Sremski okrug u ovom periodu bio je 21 osoba, a u Sremskoj Mitrovici četiri. U Sremu je zabeleženo 18, a u Sremskoj Mitrovici 14 izlečenih.

Aktivnih slučajeva na današnji dan, u Sremskoj Mitrovici je 115, u Staroj Pazovi 22, u Rumi 67, u Inđiji 44, u Irigu 8, u Šidu 20 i u Pećincima 9. U Zavodu za javno zdravlje već duži vremenski period nema zaraženih među zaposlenima.

Prema rečima direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, dr Živka Vrcelja, broj obolelih u Kovid centru poslednjih dana se kreće od 107 do 120. Na današnji dan, u Kovid centru mitrovačke Bolnice nalazi se 111 lica, od čega njih 12 na intenzivnoj nezi. Deset osoba nalazi se na respiratoru, od čega četvoro na invanzivnom, a šestoro je neintubiranih. U poslednja dva dana nije bilo preminulih osoba.

Načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić istakao je da Kovid ambulanta pri Domu zdravlja beleži pad poseta lica koja se javljaju sa simptomima sličnim kovid infekciji. Uprkos poboljšanju situacije, na građane se apeluje da i dalje poštuju sve propisane mere prevencije.

Kategorije Servis Sremska Mitrovica