• sreda, 24. april 2024.
U Sremu 106 incifiranih, Mitrovica će razmotriti uvođenje vanredne situacije
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U Sremu 106 incifiranih, Mitrovica će razmotriti uvođenje vanredne situacije

10. jul 2020. godine

Sremska Mitrovica – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u poslednja dva dana ima 37 pozitivnih na kovid 19, dok je u Sremu inficirano ukupno 106 lica. Kada je reč o stopi novozaraženih, ona je u blagom porastu u odnosu na prethodni period i iznosi 6,26, što znači da dnevno u proseku ima pet lica koja su pozitivna. Ovi podaci nisu još uvek alarmantni, situacija je pod kontrolom, ali mi ćemo sledeće nedelje ipak razmatrati mogućnost da u Gradu Sremska Mitrovica uvedemo vanrednu situaciju, s obzirom da u susednim gradovima poput Šapca imamo znatno povećan broj lica koja su pozitivna na korona test. Iz tog razloga stepen opreznosti moramo podići na viši nivo, jer mislimo da može doći do prelivanja obolelih ka našem gradu i susednim opštinama – ovo je danas novinarima rekao gradonačelnik Vladimir Sanader, ispred kriznog štaba Grada Sremska Mitrovica i dodao da  od svih opština u Sremu jedino opština Pećinci ima nešto veću stopu novozaraženih koja iznosi 15,24 posto.

Prema njegovim rečima, uvođenje vanredne situacije bi bilo više iz preventivnih razloga kako bi se mogle sprovesti sve one mere koje u tom slučaju stoje Gradu na raspolaganju, s obzirom da mitrovačka Bolnica prima pacijente i iz Šapca. Trenutno je u Bolnici na infektivnom odeljenju hospitalizovano 32 pacijenta, a od toga je osam kovid pozitivno. U hirurškom bloku spremno je 300 kreveta, a broj zaraženih zdravstvenih radnika je mali.

Načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Vojislav Mirnić podsetio je da svi oni koji imaju simptome slične kovid infekciji mogu da se jave u kovid ambulantu koja se nalazi u Mesnoj zajednici Slobodan Bajić Paja, radno vreme je od 7 do 20 sati. U Drugoj zdravstvenoj ambulanti se rade testovi iz krvi na zahtev, a kovid ambulante će raditi i preko vikenda.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: