DSCF0008

Sremska Mitrovica postaje deo Jadranskog pejsaža

Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica, zajedno sa konzorcijumom koji se sastoji od 11 partnera iz sedam zemalja, a koji predvodi vodeći partner iz Italije, opština Jesi, sprovodi projekat pod nazivom ADRILINK – Mreža interpretacijskih centara jadranskog predela.

Tim povodom, danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana konferencija za medije, čiji cilj je bio predstavljanje projekta javnosti. Konferenciji su prisustvovale direktorka Turističke organizacije grada Sremska Mitrovica Svetlana Sabo, menadžerka projekta Svetlana Sabo, kao i Bojana Lanc, menadžerka za komunikaciju.

Kako je bilo reči, opšti cilj projekta je da promoviše pejzažni turizam u Jadranskoj regiji kroz stvaranje mreže Interpretacijskih centara, koji su koncipirani kao ključne tačke odabranih tematskih staza i ruta, digitalno povezanih kroz ICT platformu, koja omogućava integrisano upravljanje turističkim uslugama i podstiče inovativna rešenja.

Za Sremsku Mitrovicu, to konkretno znači formiranje značajne strategije razvoja održivog turizma, tokom cele godine. Takođe, grad će se naći na digitalnoj platformi dostupnoj svim turistima u svetu, kojima će biti ponuđena različita tematska putovanja i obilasci. U okviru projekta, formiraće se deset edukacijskih centara, od kojih će jedan, uz Info centar, potencijal Sremske Mitrovice putem moderne tehnologije prikazati svim zainteresovanim turistima.

Kategorije Sremska Mitrovica Vesti