thumbnail (4)

Broj obolelih i dalje stagnira

Broj obolelih od koronavirusa u Sremskoj Mitrovici i dalje stagnira, rečeno je danas na konferenciji za medije gradskog Štaba za vanredne situacije.

Prema rečima direktorke mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, na današnji dan u Sremskoj Mitrovici ukupan broj aktivnih slučajeva obolelih od ove infekcije je 133 osobe, što ne predstavlja značajnu razliku u odnosu na ponedeljak kada ih je bilo 132.

U Kovid centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, prema rečima direktora, dr Živka Vrcelja, na današnji dan nalazi se 116 lica, od čega 86 u crvenoj i 16 u narandžastoj zoni. Na intenzivnoj nezi Kovid centra nalazi se 14 osoba, od kojih je šestoro na respiratoru. Od ponedeljka do danas zabeležen je još jedan smrtni slučaj, i, kao i ranije, radi se o osobi sa više pridruženih bolesti.

U mitrovačkoj bolnici trenutno je i dvoje novoobolelih lekara, ali, kako dr Vrcelj ističe, stanje nije alarmantno i radi se o osoblju koje nije zaposleno u Kovid centru. Kako kaže, među zaposlenima u Kovid centru, obolelih nije ni bilo, a medicinsko osoblje kod kog je do sada zabeležena pozitivnost na koronavirus uglavnom je zaražavano van posla. Takođe, skoro svi lekari koji su do sada bili zaraženi koronavirusom, izlečeni su i vratili su se na posao.

Načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Vojislav Mirnić, istakao je i da Kovid ambulanta pri Domu zdravlja beleži blagi pad osoba koje se javljaju sa simptomima kovid infekcije. Takođe, komercijalni testovi i dalje se vrše u Drugoj zdravstvenoj stanici u periodu od osam do 12 časova.

Iz Štaba se i dalje apeluje na građane da nastave da poštuju propisane mere. Uprkos tome što je situacija kontrolisana, oprez je neophodan.

Kategorije Servis Sremska Mitrovica Vesti